Over

Bo Teerling

Mijn naam is Bo Teerling. Ik ben geboren in 1950 en opgegroeid op het platteland rond Pieterburen. Midden in de periode dat al het handwerk op het land overging naar gemechaniseerde en gemotoriseerde machines. Ik heb verschillende financieel gerichte opleidingen gevolgd. Gedurende en tijdens de studie heb ik een accountantskantoor opgezet en uitgebreid. Gewoon bij nul beginnen, doorwerken , koers houden en geloven in jezelf. Rond 1990 had het kantoor met intrinsieke groei en overname een zodanige omvang dat integratie bij een ander kantoor logisch was geworden.

In die periode en ook steeds daarna voelde het als een (ondernemers-) huisarts, die van veel dingen iets weet, maar als het ingewikkeld wordt ook weet dat je voor dat punt beter een specialist kunt vragen.
Ik spreek verstaanbare taal en presenteer zo simpel en eenvoudig mogelijk. Geen opsmuk, maar helder en concreet. Niet een keur aan adviezen waar u zelf dan maar uit moet kiezen. Nee, een helder advies met daarbij zeer duidelijk mijn voorkeur. Gewoon op een A4-tje. Natuurlijk wel nadat we eerst de zaken goed hebben geïnventariseerd en overdacht.

Managen is niet mijn ding. Ik voel me prima bij het inventariseren en het aandragen van concrete oplossingen van ondernemersproblemen. Ik ben sterk in het vinden van nieuwe uitvoerbare ideeën. De branche waarin maakt voor mij niet uit. Of het nu om detailhandel, productie, landbouw of onroerend goed gaat, u als ondernemer moet daar alles van af weten. Daarom laat ik u vaak vertellen wat u er van vindt. Als je zegt “weet ik niet’ kom je immers ook uit bij ‘weet ik niet’.

Ik ben een voorstander van het Rijnlandse economisch model. Ondernemen moet leuk zijn en een redelijke boterham geven. Ik hou niet van het Angelsaksische model dat met het mes tussen de tanden vecht voor eigen eer en macht.

Ik ben een overtuigd en actief christen. Als vrijwilliger zet ik mij in als motor en aanjager van het project Food For LiFe, opgezet en geïnspireerd door Stichting the Art of Charity. www.helpmalawi.nu